Nederlands Dans Theater opent jubileumseizoen groots met Kunstkamer

 

Nederlands Dans Theater viert in 2019/2020 zijn zestigste verjaardag. Daarom opent het internationale topgezelschap het jubileumseizoen met Kunstkamer, een groots opgezette voorstelling van de choreografen Sol León, Paul Lightfoot, Crystal Pite en Marco Goecke met alle dansers van NDT. De première is donderdag 3 oktober in Den Haag.

 

Na voorstellingen van 3 oktober t/m 16 november in het Haagse Zuiderstrandtheater en Nationale Opera & Ballet (Stopera) in Amsterdam gaat Kunstkamer op een Europese tournee naar Londen, Parijs, Madrid, Baden-Baden en Berlijn. Het is dan ook een unieke, avondvullende voorstelling. Het is voor het eerst dat de huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot en beide associate choreographers, Crystal Pite en Marco Goecke, gezamenlijk een werk creëren, en dat voor álle dansers van het gezelschap, NDT 1 en NDT 2.

 

Kunstkamer wordt een eerbetoon aan het traject dat het internationaal door pers en publiek bejubelde gezelschap de afgelopen zestig jaar heeft doorlopen in de danskunst. Geïnspireerd door het wonderbaarlijke boek Rariteitenkabinet uit 1734 van Albertus Seba, gebruiken de choreografen het podium om hun eigen kunstkamer te vormen. Daarmee wordt NDT gepresenteerd als een veelzijdig ‘gezelschap van rariteiten’. De groots opgezette, exceptionele jubileumvoorstelling wordt live begeleid door Het Ballet Orkest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *